Hvilken stresscoach skal jeg vælge?

0 Comments

Stresscoaching (også kaldet stressterapi) er et populært begreb for tiden, men stresscoaches er vidt forskellige i deres tilgang til stressbehandling og det er svært at vælge den rigtige stresscoach.

Hvordan vælger jeg stresscoach?

Jeg kalder mig ikke selv Danmarks førende stresscoach el. lign., for det er så individuelt hvad der er bedst for den enkelte. Dels findes der et hav af forskellige uddannelser inden for stresscoaching og dels er hver enkelt coach forskellig som menneske. Sådan vil det jo altid være. Og det at vælge en stresscoach er langt mere intimt end det at vælge en mekaniker, der kan reparere bilen.

Mit råd er, at du lægger vægt på disse forhold, når du skal vælge stresscoach:

 1. Formel baggrund
  Din stresscoach’ uddannelse kan være alt muligt. Det er ligegyldigt om personen har en egentlig “stresscoach”-uddannelse. Jeg underviser selv i stresscoaching og vil selvfølgelig gerne sælge uddannelsen, men pointen er at man kan have rigtig mange indgange til faget. Jeg har fx en mastergrad i Positiv Psykologi, som kan være én vinkel til kognitiv terapi/coaching. Jeg har også en NLP-uddannelse (NLP-træner) fra USA og har uddannet NLP’er siden 2006, hvilket kan være en anden vinkel med nogle avancerede mentale teknikker. Jeg er også uddannet hypnoterapeut og træner i hypnose, hvilket åbner for stresshypnose som en tredje vinkel.Personligt har jeg mange flere redskaber end disse i værktøjskassen, så min uddannelse er meget bred. Men se på din stresscoach’ formelle baggrund og vurdér om det er en person, der har baggrunden til at arbejde med stress. Der er mange forskellige muligheder.
 2. Erfaring
  Se også på stresscoachens erfaring, så du vælger en med det rigtige niveau af erfaring. Måske ønsker du en erfaren coach, der har mange års erfaring bag sig. Eller måske ønsker du en nyuddannet coach, der har uddannelsen i frisk erindring og måske tilbyder en lavere pris for at komme ind på markedet.
 3. Aftalen
  Nogle coaches indgår en formel kontrakt med klienten, når forløbet starter. Andre tilbyder sessions én ad gangen. Hvis der indgå nogen form for binding fra din side, bør du tjekke hvordan du kan komme ud af aftalen igen, hvis coachforløbet ikke fungerer for dig. Man kan ikke gardere sig 100 procent, og nogle gange sker der misforståelser.Du bør have mulighed for at komme ud af kontrakten let og smertefrit, hvis det bliver nødvendigt. Hvis kontrakten lugter af at coachen går mere op i at sikre sin indtægt end at sikre din succes, er prioriteterne måske ikke i orden.
 4. Personlig kemi
  Men den vigtigste enkeltfaktor er den personlige kemi mellem dig og coachen. Videnskabelige undersøgelser viser at en god personlig relation mellem behandler og klient er vigtigere end noget andet for et succesfuldt resultat. Al den bedste uddannelse og erfaring inden for stresscoaching betyder mindre, hvis du ikke føler dig godt tilpas i relationen.Derfor er mit råd altid: Tag kontakt til den coach, du overvejer at starte hos. Få en god telefonsamtale hvor du har en god dialog med coachen. Det betyder i princippet mindre hvad I taler om, men du kan stille spørgsmål til coachens uddannelse og erfaring til at starte med. Jeg synes også at du bør fortælle de vigtigste elementer i din situation og bede coachen fortælle om hvordan forløbet foregår.

  Personligt taler jeg gerne i lang tid med et menneske, der overvejer at bruge mig som stresscoach – jeg synes det er det mindste man som behandler kan gøre. Jeg reparerer ikke dit hjemmenetværk eller en anden død ting – jeg skal arbejde med dine tanker, dine følelser og din personlige kerne. Vi kommer meget tæt på hinanden i et coachingforløb, og selvfølgelig skal kemien være i orden. Hvis din coach ikke er villig til at bruge en halv time gratis i telefonen inden du beslutter om du vil booke en session, bør du finde en anden coach, der interesserer sig mere for mennesket og mindre for sin timetakst. Det er bare min holdning.

Nu har du en god start. Vælg tre stresscoaches ud og ring dem op. Måske passer tidspunktet ikke når du ringer, men en potentiel coach bør tilbyde at give dig en gratis samtale og tage sig god tid til at komme de ovenstående punkter igennem. Det er ikke nok, at “det står på hjemmesiden” – specielt den personlige kemi kan du kun tjekke i en personlig samtale, og det tager mere end fem minutter.

Og endelig: Hurtige, konstante fremskridt

Når du har valgt den rigtige stresscoach for dig, skal du sørge for løbende at tjekke resultaterne. Samtalerne må gerne være hyggelige og dejlige – men de skal også hjælpe dig ud af din stress og tilbage til dit normale jeg. Hvis du ikke meget hurtigt begynder at føle bedring, bør du stoppe og skifte til en anden coach. Derfor et punkt 3 så vigtigt 😉

Kontakt mig for stresscoaching og få en gratis forsamtale i telefonen.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Læs mere

Categories: