Depression: Drop kognitiv terapi!

0 Comments

Hver femte dansker oplever én eller flere gange i livet depression.

Rådet fra det etablerede system er i mange tilfælde at gå i kognitiv terapi. Desværre går mange deprimerede mennesker hos en kognitiv terapeut i form af en psykolog, læge eller samtaleorienteret psykiater. Dette er helt eller delvist dækket af sundhedsforsikringen og lokker derfor mange i første omgang.

Glem 1960’ernes Freudianske terapiform

Den kognitive terapi handler i bund og grund om at “ændre sine tanker”, så man ikke længere tænker tunge og triste tanker. Holdningen er, at man kan lytte til sine negative tanker og erstatte dem med noget bedre. Dette skal så på sigt føre til, at depressionen letter.

Metoden stammer fra 1960’erne og er udviklet af en psykiater, der oprindeligt stammer fra den Freudianske psykoanalytiske skole. Problemet er, at tankerne i hovedet stammer fra ubevidste processer, som er langt forud og langt mere detaljerede end de bevidste tanker. Derfor svarer metoden til at slukke for vandet ved at sætte en finger for enden af vandhanen.

For et halvt århundrede siden var dette den ypperste terapiform, men der er sket meget siden 1960’erne og Freuds tilgang til personlig terapi.

I min praksis bliver jeg hele tiden opsøgt af deprimerede mennesker, der har gået hos de klassiske behandlere i 6 måneder uden at føle nogen særlig fremgang. Mens tiden går og de mange “tanker” om depressionen bliver flere og flere (og forvirringen større og større), bliver det også sværere og sværere for patienten at komme videre med sit liv. Det er virkelig nedslående!

Moderne korttidsterapi

Derfor arbejder jeg efter en helt anden terapeutisk metode. Her arbejder vi med terapeutiske modeller, der er baseret på moderne forskning i mental sundhed. Det interessante er, hvad du rent mentalt kan gøre her og nu for at komme videre i dit liv. Vi kammer ikke helt over i en halleluja-metode, der lover guld og grønne skove efter én times behandling, men arbejder målrettet med praktiske teknikker, du kan bruge i din hverdag uden at tænke og analysere dig selv i en uendelighed.

Metoden tilpasses 100 % til dig som individ og har kun lidt at gøre med at “ændre dine (bevidste) tanker”. Vi skal primært have fat i dine ubevidste processer for reelt at ændre de depressive stemninger. Dette kan gøres i fuldt vågen tilstand med Mentologi, samtaleterapi, eller hypnose/mentaltræning. Allerede efter få behandlinger oplever de fleste mennesker en mærkbar fremgang, øget livslyst, mere positivt livssyn og et bedre forhold til andre mennesker, fordi sindet arbejder mere positivt over for dig selv og andre.

Læs mere

Kontakt mig for terapi mod depression.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: