Mentologi

Mentologi er en praktisk metode til at hjælpe sindet til optimal funktion:

  • Din adfærd er hensigtsmæssig, så du når dine mål og fungerer optimalt både personligt og socialt.
  • Dine følelser er rolige og harmoniske, og du kan trykke på dine mentale kickstart-knapper, når du har behov for det.
  • Dine tanker er positive og konstruktive, så du bruger din hjernes fantastiske evne til at skabe løsninger.

Formålet er at trives på højeste plan, hvor du både oplever glæde og tilfredsstillelse i hverdagen og samtidig præsterer optimalt på jobbet, fordi du hviler i dig selv og er autentisk over for dit personlige selv.

Mentologi har videnskabeligt fundament i den Positive Psykologi (PP) og bruges rent praktisk i positiv psykoterapi og coaching.

Personligt specialiserer jeg mig i positiv hypnose/hypnoterapi. Hypnose kan godt være en formel hypnosebehandling, hvor du ligger på briksen med lukkede øjne.

Men ofte benytter jeg den næsten usynlige men virkelig effektive samtalehypnose, hvor du er fuldt vågen og bevidst under sessionen, men jeg benytter nogle verbale/mentale teknikker til at inkludere dit ubevidste sind i samtalen.

Problemet med mange retninger inden for terapi og coaching er, at de udelukkende arbejder med dit bevidste sind. Behandleren arbejder altså med den del af hjernen, som allerede er overbevist om at du skal forandre dig. Men den del af hjernen, som skaber din automatiske (ubevidste) adfærd, ligger simpelthen og sover imens!

Mentologi inkluderer denne automatiske del af hjernen i behandlingen. Dette skaber dybere forandringer i hjernen og giver dig lettere adgang til at gøre det “rigtige” fremover.

Læs mere