Sådan bruger du en coach mod depression

0 Comments

Skal man overhovedet bruge en coach mod en depression? Mit udgangspunkt er: Nej! Tankegangen fra coaching være et fantastisk supplement til behandlingen, men depression kræver som udgangspunkt mere end coaching. Depression er langt mere alvorligt og stikker ofte langt dybere, end en coach har kompetencer til at arbejde med.

Naturligvis kan en person være coach og samtidig have andre kompetencer, der sætter ham i stand til at hjælpe dig over din depression. Jeg arbejder selv med Mentologi, som blandt andet rummer en kombination af psykoterapi, kognitiv terapi og hypnose – og dertil iblandet den målorienterede tankegang fra min baggrund som coach. Men hovedvægten ligger på terapeutisk behandling af depressioner.

Kan jeg slet ikke bruge en coach mod depression?

Jo, hvis din depression “bare” skyldes dårlige mentale vaner, som ligger inden for coachingens sfære – og du ikke har en historie med depressive tilbagefald. I det tilfælde kan en coach virkelig kickstarte dig og spare dig for megen terapi. Min erfaring er, at ren coaching kan være effektiv, når depressionen er ny og let, og klienten ikke generelt har tendens til depression.

Men hvis depressionen skyldes dybere følelsesmæssige ubalancer, kan en hurtig indsats fra coachen snyde dig på overfladen og gøre, at du senere alligevel må gå i egentlig terapi for at fjerne rødderne til din depression. I det tilfælde kan det bedre betale sig at gå ind i en intens korttidsterapeutisk behandling i stedet.

Korttidsterapi

Jeg arbejder med korttidsterapi og er ikke tilhænger af lange, dybdeanalytiske terapiforløb. Du mærker meget hurtige resultater – også mod depression.

Læs mere

Kontakt mig for coaching (eller ikke-coaching) mod depression.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: