BREVKASSE – HYPNOSE: Vil hypnose virke, når min sidste hypnotisør ikke kunne hjælpe?

0 Comments

 Spørgsmål:

Jeg er en pige på 23 år fra København, som lider af manglende selvværd, angst for blod og nåle som får mig til at besvime, et mylder af tanker i mit hoved, som jeg ikke kan kontrollere. Jeg går ikke til læge, fordi angsten holder mig væk. Det er en fobi!

Jeg har været hos en hypnotisør 4-5 gange, men der skete ikke rigtig noget. Jeg kunne ikke visualisere de ting, hun ville have mig til. De gamle negative følelser kom hele tiden tilbage, så jeg var nødt til at stoppe hos hypnotisøren.

Jeg skriver til dig, fordi jeg har set dig arbejde med hypnose på TV2. Jeg håber virkelig du kan hjælpe?

Stor tak for din brevkasse, som altid interesserer mig.

Mvh. Carina

Svar:
Kære Carina

Tak for din henvendelse og din grundige personlige beretning. Du giver tydeligt udtryk for din frustration, som er meget forståelig – så lad mig svare dig som jeg bedst kan på skrift.

Hypnose er ikke bare hypnose – der er stor forskel på, hvordan man arbejder med klienter. Jeg uddanner selv hypnoterapeuter i Danmark, og det er vigtigt for enhver hypnotisør tilpasse sig klientens måde at fungere på rent mentalt og følelsesmæssigt. Hypnose er ikke ligesom at skifte tændrør på en Ford Fiesta, hvor alle biler behandles på samme måde. Menneskers sind er meget invididuelle, og behandlingen skal i høj grad tilpasses klienten. Din hypnotisør kunne nok med fordel have tilpasset sit sprog til det, at du ikke har haft let ved at forestille dig trappen og situationerne osv., for det er mange andre måder at gøre tingene på. Det er ærgerligt, at du har følt dig tiltalt på et sprog, du ikke forstod, for det var ikke nødvendigt. Du beskriver dig selv som en meget tænkende og analyserende person, og i det tilfælde vil det være vigtigt at inddrage dit tænkende sind i meget høj grad – selve hypnosen bliver blot til en afsluttende integrering af dine konkluderende tanker, når dit sind har fundet ny retning i tankemylderet. Du skal behandles på et sprog, som din underbevidsthed forstår – og ønsker at lytte til!  Nogle gange laver jeg kognitiv/samtaleterapi i en hel time, og først næste gang arbejder vi med hypnose – for sindet var ikke klart i løbet af den første samtale. Men der blev sået nogle spirer, som skulle have en uge eller to til at vokse sig parate til en gang vækstgødning. Måske er det sådan en behandler, du skal finde? Ingen har en “standardmetode” for til behandling af noget dybt individuelt – naturligvis!

Desværre er det rigtig svært at finde en, synes jeg, hvor du bare ved, at “det er ham, jeg skal gå hos.” Mange er dygtige sælgere, men mindre dygtige til hypnosearbejdet. Og omvendt.

Retfærdigvis skal det siges, at det tog mig mange år at gøre disse simple opdagelser – mange hypnotisører lærer desværre slet ikke denne del af behandlingen og tilgangen på mange af de uddannelser, der findes – heller ikke i USA eller England hos verdens dygtigste trænere, som jeg er uddannet af.

Jeg håber at dette besvarer dit spørgsmål, og du er selvfølgelig mere end velkommen til at ringe til mig og høre nærmere. Jeg ønsker dybt og inderligt for dig, at du finder den rette vej ud af det bur, du sidder i lige nu. Og selvfølgelig finder du den – måske har du allerede fundet den, og mangler blot at prøve den rigtige nøgle. Klik, og så er du på vej ud i friheden – måske ikke på én dag, men du kommer længere og længere dag for dag :o)

Jeg håber at jeg har kunnet give dig inspiration til at tage et skridt videre. Jeg ønsker dig held og lykke, uanset hvad du vælger. Du fortjener 100 % at komme ud i friheden – med dine tanker, dine følelser – og dit liv.

Du stillede også et spørgsmål vedr. “Positiv tænkning med hypnose”, som jeg i mailen til dig personligt har anbefalet dig at prøve i fire uger. Kontakt mig endelig, hvis du har spørgsmål til den del af svaret.

KH Patrick

Læs mere

 

Kontakt mig for hypnose og hypnoterapi.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: