Hvordan foregår hypnoterapeutisk behandling?

0 Comments

Måske overvejer du at gå i hypnoterapi og spørger dig selv:

Hvordan foregår hypnoterapeutisk behandling?

Hypnoterapi foregår dels under vågen og bevidst samtale, dels under hypnose.

Den første gang er helt stille og rolig. Her taler vi om, hvor du er med dig selv og hvad du har lyst til at ændre på – og vi arbejder lidt med trancetilstanden for at se hvad du har det bedst med og hvad dit sind reagerer bedst på. Jeg lægger meget mærke din de ubevidste signaler, som øjnene, stemmen og kroppen hele tiden udsender, og som fortæller mig hvordan dit sind ønsker at kommunikere på ubevidste niveau. Vi slutter sessionen af med en kort trance for at du kan “opdage” på din egen krop, at trance bare er en naturlig og afslappet tilstand, og at du rent faktisk er fuldt bevidst og har fuld kontrol over dig selv.

Nogle mennesker er særligt modtagelige over for hypnose eller har tidligere prøvet det og er derfor allerede afslappede over for det, og nogle gange kan man afslutte disse behandlinger allerede første gang.

Ellers starter vi det egentlige arbejde anden gang. Fra den første gang har vi etableret en kommunikationskanal til dit ubevidste sind, og de fleste oplever allerede nu, at det er muligt at arbejde på et langt dybere niveau end almindelig samtaleterapi. Hvis det drejer sig om “simple” ting som fx fobier eller eksamensnervøsitet uden dybere bagvedliggende ubalancer, giver jeg dig typisk et mentalt redskab, som du kan bruge under hypnose og bagefter, når du forlader konsultationen. I disse tilfælde kan behandlingen afsluttes efter denne første eller anden session.

Hvis det derimod drejer sig om mere komplekse problemstillinger som socialfobi, barndomstraumer, panikangst, seksuelle overgreb e.a., er det efter min overbevisning ikke tilstrækkeligt at give nogle “hurtige og nemme værktøjer”, for det er ikke langtidsholdbart. Derimod handler terapien om at opløse den følelsesmæssige ubalance og erstatte den med positive følelser som fx ro, kærlighed, selvtillid, rummelighed, tro på dig selv, accept eller livsglæde. Nogle gange arbejder vi med den oprindelige oplevelse, og nogle gange med det positive og fremadrettede alternativ. Det er meget forskelligt, hvad der fungerer bedst for den enkelte – men terapiformen er altid blød og kærlig over for dine indre reaktioner, og vi afslutter altid med positive tanker og følelser, som giver dig positive ressourcer med hjem.

Hypnose med Mentologi er korttidsterapi

Jeg arbejder primært med Mentologi, som er korttidsterapi, hvor fokus ligger på at opnå hurtige resultater og opbygge hele dit selv indefra. Du kommer ikke i et afhængighedsforhold til behandlingen, som det desværre ses i andre terapiformer. Tværtimod bliver du mere fri og handlekraftig, og du lærer at håndtere din livssituation på egen hånd. Du lærer at tage kontrollen over dig selv og dit liv tilbage.

Nogle mennesker har behov for en mere analytisk tilgang og har faktisk mere brug for det intellektuelle arbejde end det intuitive, og her bruger jeg samtaleterapi som det primære redskab. Hypnosen i sig selv bruges i dette tilfælde til at integrere indsigter og nye følelser og adfærdsmønstre for at fremskynde det terapeutiske resultat.

Hypnose og selvhypnose i webshoppen

Du kan også bruge selvhypnose i din egen selvudvikling. Hvis du vil prøve at arbejde med hypnose og selvhypnose derhjemme, kan du besøge webshoppen og købe en hypnose-CD eller en hypnose-MP3 til download, som kan hjælpe dig med at fremskynde din personlige udviklingsproces.

Læs mere

Kontakt mig for hypnose og hypnoterapi.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: