Hypnoseterapi efter seksuelt overgreb

0 Comments

Enhver form for ufrivillig sex er et seksuelt overgreb. Mange mennesker forestiller sig, at kun et decideret voldtægtsforsøg begået af en fremmed på en mørk gade lørdag nat er et seksuelt overgreb.

Sandheden er, at langt de fleste seksuelle overgreb begås af:

  • Kæresten
  • Familiemedlemmerne
  • Chefen
  • Kollegerne
  • Vennerne
  • Eller andre i personens normale omgangskreds.

Det er oftest piger eller kvinder, der udsættes for seksuelle overgreb, selv om det også kan ramme drenge og mænd. Overgrebet sætter sig spor i form af et følelsesmæssigt traume, og der kan have store konsekvenser i form af et knækket selvværd, forvrænget selvbillede, angst over for mænd eller fremmede mennesker i det hele taget, generaliseret angst, amnesi (fortrængning i form af hukommelsessvigt), fobiske reaktioner, depression og lignende følgevirkninger. Symptomerne vil i mange tilfælde forværres, hvis de forbliver ubehandlede.

De fleste begynder med et forløb med kognitiv terapi hos læge, psykolog eller psykiater. I nogle tilfælde kan dette være tilstrækkeligt, men i andre tilfælde er der behov for andre måder at bearbejde sindet og hændelsen på.

Jeg arbejder med Mentologi, som blandt andet tilbyder en meget grundig terapeutisk metode under en let trance.

Hvordan behandles seksuelt overgreb med hypnose?

Hvordan kan hypnose hjælpe dig videre efter overgrebet? Behandlingen er naturligvis individul og kan variere meget. Mine bedste erfaringer med hypnose i forhold til seksuelt krænkede piger og kvinder er at starte med genopbygningen af en stærkt og sikkert selvbillede. Dette danner et stabilt udgangspunkt for den senere bearbejdelse af det følelsesmæssige traume, samtidig med at du opbygger tillid og tryghed til behandlingen og min måde at arbejde på. Når du først et par gange har prøvet hypnose og på egen krop erfaret, at du er fuldt vågen og bevidst og har fuld kontrol over dine tanker og handlinger, er du også parat til at åbne dig for sindets dybere budskaber til dig. Nogle vælger at tage en veninde, mor eller kæreste med, indtil de føler sig sikre på terapien og min måde at arbejde på.

Under hypnose hjælper jeg dig i kontakt med din glemte selvsikkerhed, tro på dig selv og dine evner i forhold til at sige nej og slå fra dig, til at være voldsmanden verbalt overlegen eller til at kalde på hjælp eller simpelthen flygte fra situationen. Allerede mens du på sikker afstand ringer til politiet, falder dit åndedræt mere til ro i takt med, at din selvopfattelse bliver stærkere, og du erkender, at der er vanskelige situationer, du kan håndtere positivt.

Dernæst kan det være nødvendigt at opløse den traumatiske oplevelse, selv om det ikke for alle længere er relevant på dette tidspunkt. Men hvis du har behov for denne opløsning, vil jeg først forstærke din nye ro, tryghed, accept, styrke og sikkerhed. så du befinder dig i en vidunderlig situation – og dernæst beder jeg dit ubevidste sind om at søge ind til den “glemte” eller tramatiske oplevelse. Den er der nemlig stadig, Men nu møder du den med alle dine nye, positive ressourcer, og jeg hjælper dig med terapeutiske teknikker til at håndtere hændelsen. Dette er et meget livagtigt øjeblik i sindet, men tænk på det som en fødselshjælper: Det er det mest smertefulde tidspunkt, men når det er overstået, er den oprindelige smerte uvæsentlig, og du har sat noget i verden, som er det ubetinget vigtigste for dig nu og i al fremtid – nogen som kommer inde fra dig selv … Det er din genfundne selvrespekt, din nyde at sige nej til ham med et lammende blik, så han fryser til is og flygter fra dig. Vi gennemspiller scenarier som dette mentalt under hypnose, så dit sind lærer på et dybt niveau, at du kan beskytte dig selv og sparke ham hårdt i klokkeværket, hvis han nogensinde skulle forsøge sig igen.

Hypnoterapien afsluttes med, at vi sammen rydder op i andre følelsesmæssigt stressende hændelser i dit sind, så vi begynder at sætte dig fri som menneske. Målet er ikke at udøve vold, selv mod dine angribere – målet er at give dig så meget balance, ligevægt, ro, tryghed i dig selv og  kærlighed i dit hjerte, at han med din simple udstråling fornemmer, at du er det sidste bytte i verden, han skal udfordre.

Inden du afsluttes helt, går vi skridtet videre og bringer dit liv op på det næste niveau, hvor mennesker som dig slet ikke bliver udsat for overgreb. Så kan du opleve verden, som den er gennem den rensedes øjne. Du ser glæden og kærligheden i livet, du påskønner de små positive ting i dit liv, du ved dit overgreb nu er blevet en positiv samarbejdspartner for dig – en styrke, som du nu bruger til at være et stærkere menneske – på alle planer i dit liv.

Kontakt mig, hvis du vil høre mere. Jeg tilbyder personlig terapi og uddannelse, workshops for kvinder på jeres adresse (eller min) eller foredrag, hvor jeg fortæller mere om emnet og giver dig nogle øvelser og yderligere inspiration med hjem. I denne sammenhæng tilbyder jeg også Mentologi og samtaleterapi.

Coaching er det efter min opfattelse helt misforstået at anvende ift. tramatiserende seksuelt misbrug.

Læs mere

Kontakt mig for hypnoterapi efter seksuelle overgreb.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: