Kognitiv terapi og Mentologi mod depression

0 Comments

DEPRESSION: Der er mange måder at behandle depression på. Blandt de samtaleorienterede metoder findes kognitiv terapi, som har nogle særlige styrker, når depressionen stammer fra ubevidste tankemønstre.

Den kognitive terapiform

Kognitiv terapi handler om at opdage de ubevidste dele i vores tankevirksomhed.

For eksempel kan du på en – ellers glad og afslappet – dag opleve, at du står i køkkenet og venter på at thevandet skal koge – og du pludselig bliver grebet af en trist følelse. Du aner ikke, hvordan følelsen opstod, og umiddelbart er der ingen grund til, at du pludselig skulle blive trist.

Vha. spørgeteknikker fra den kognitive terapi hjælper jeg dig til at blive mere bevidst om, hvad der i virkeligheden skete. Måske fik du ud af øjenkrogen øje på en regning på køleskabet, som gjorde dig trist. Dit ubevidste sind registrerer langt mere i dine omgivelser, end dit bevidste sind nogensinde kan opfatte. Dit bevidste sind opfattede ikke regningen, så derfor forstod du ikke, hvordan du pludselig blev grebet af den triste følelse – der var tale om en ubevidst reaktion, som gjorde dig trist.

Mentologi kickstarter terapien

Denne erkendelse er i sig selv fin nok, og al udvikling starter med erkendelse. Men hvad nu, hvis du stadig er trist over regningen? Her kan den kognitive terapi blive til en langvarig proces. Jeg hjælper dig med Mentologi til at:

  1. Opløse de negative følelser
  2. Tage positiv handling på regningen

Mentologi indeholder en række redskaber til at føre de terapeutiske erkendelser videre, hvilket gør processen kortere og hurtigere for dig.

Nu er en regning og en trist følelse ikke det samme som depression, men eksemplet illustrerer mekanismen. Blandingen af kognitiv terapi og Mentologi giver dig hurtige resultater, som samtidig rækker dybt i dit ubevidste sind.

Kontakt mig og hør mere om mulighederne for at behandle depression med kognitiv terapi og korttidsterapi med Mentologi.

Læs mere

Kontakt mig for kognitiv terapi og Mentologi mod depression.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: