Coaching for erhvervsledere

0 Comments

Når ledere opsøger mig for at modtage coaching, kan mange af dem være bekymrede over, om deres coaching-ønske er reelt. De føler tit, at deres lille mål ville få andre ledere til til grine af dem, fordi det ikke i tilstrækkelig grad virker “ledelses-agtigt”.

Den klassiske fælde, vi alle går i …

Jeg minder blidt disse mennesker om, at andre ledere – præcis som han/hun selv – er mennesker med alt hvad det indebærer. Utroligt mange mennesker, som er ledere, ser på andre ledere som en slags overmennesker, der altid har overskud, gør alle de rigtige ting og altid træffer skarpe beslutninger og kommunikerer dem professionelt i deres organisation.

Mere om dette underfundige emne under mit foredrag: Ledere er faktisk også mennesker.

Tilbage til denne artikels emne, som omhandler coaching for erhvervsledere generelt.

Hvad kan coaching for erhvervsledere handle om

Coaching for erhvervsledere bevæger sig typisk i èn af tre retninger:

  • Afdelingsmål
  • Ledelsesmæssige mål (strategisk og operativt)
  • Personlige (ikke-professionelle) mål.

Dette kunne være taget lige ud af merkonombøgerne (hvilket der ikke ville være noget galt i). Jeg har dog twistet den lidt siden min tid på merkonomstudiet. Vores coachingmodel fra Mentologi vægter den private, personlige side af mennesket lige så højt som den polerede, professionelle facade. I Mentologien ved vi, at den professionelle facade kun kan blive effektiv og ærlig i samme grad, som det indre fungerer: Humør, energi, motivation osv. osv.

For den jævne coach, som kun har den samme hammer i værktøjskassen, bliver denne leder mødt med: “Hvor er du nu? Hvor vil du hen? Hvordan skal du komme derhen? YES, you can do it!! Hey, betal lige ved udgangen …”

Hvis du stadig læser med, forstår du heldigvis at frasortere manglende kvalitet. Lad os gå til Mentologi: Her behandler vi de forskellige typer helt anderledes, for de kræver forskellige tilgangsvinkler for overhovedet at finde det interessant at gå i coachingproces med dig.

Hvis du kan mærke, at du måske alligevle har et udviklingsområde inden i dig, så vær glad og slap af i dine anspændte skuldre, for du har erkendt din situation og kan dermed løsne dine tidligere blokeringer.

Det emne behandler vi næste gang. Glæd dig 🙂

Læs mere

Kontakt mig for terapi mod depression.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: