SOCIALFOBI: Angst for mennesker

0 Comments

Socialfobi kan karakteriseres som angst for mennesker og sociale situationer sammen med andre. Et menneske med socialfobi kan været særdeles hæmmet i sine udfoldelsesmuligheder sammen med andre mennesker, og vælger ofte at isolere sig i større eller mindre grad.

Hvordan overvinder jeg angsten for mennesker?

Du behøver ikke at leve med en social fobi hele livet. Den kan behandles på forskellige måder, og der er stor forskel på behandlernes tilgang, så du skal vælge én, der passer til din egen stil. Personligt arbejder med med Mentologi.

Behandlingen med Mentologi er ikke adfærdsterapeutisk. Du vil ikke opleve, at jeg hele tiden strammer skruen til et yderste for at presse dig til at “overvinde” din fobi for at “opdage”, at der reelt ikke er noget at frygte. Denne model er ofte anvendt af kognitive psykologer, men efter min opfattelse leder den til stress, tvivl på sig selv og mangel på tryghed. Denne måde at udvikle sig på er ikke særlig behagelig – og effekten holder da heller ikke nødvendigvis, når behandlingsforløbet af afsluttet.

Positiv behandlingsmetode

Jeg arbejder med positive følelser. Min erfaring er, at man langt hurtigere begynder at omgås andre mennesker med større lethed og naturlighed, når vi fokuserer på følelser som glæde, tryghed, selvtillid, varme og tillid. Det kan være fordelagtigt at kontakte gamle følelser og oplevelser, som har at gøre med angsten for mennesker og socialt samvær, men fokus er altid på afslutte hver eneste session med positive følelser.

Den kognitive terapi er i de fleste tilfælde kun en lille del af behandlingen. Fokus er på at opbygge en indre følelsesmæssig base, som sætter dig i stand til at møde mennesker som dig selv – og uden nogen pres.

Kontakt mig, hvis du vil vide mere  – eller læs om metoderne nedenfor.

Læs mere

Kontakt mig og overvind angsten for mennesker.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: