Vinterdepression og behandling

0 Comments

Ved indgangen til de mørke vintermåneder kan omkring 27.500 danskere se frem til at overvintre med en depression.

Vinterdepression opstår, når vi mangler varme og lys. Om sommeren har vi naturens lys og varme, som får kroppen til at danne signalstoffet serotonin. Når denne produktion nedsættes, falder vores energi og humør.

Dagslyslampe mod vinterdepression?

Behandlingen er ligetil. Hvis der er tale om en egentlig vinterdepression som nævnt ovenfor, består behandlingen i at købe en dagslyslampe til formålet og tilbringe 30 minutter foran den hver morgen. Under denne behandling danner kroppen serotonin, så humør og energiniveau bevæges i den rigtige retning af det normale.

Antidepressiver (“lykkepiller”) mod vinterdepression?

Rent medicinsk kan din læge eller psykiater ordinere SSRI-præperater, som styrker dannelsen af serotonin. Det kan afhjælpe depressionen nu og her, men hvis du ikke behandler depressionen ad terapiens vej, kommer du til at være på stemningsstabiliserende medicin hvert vinterhalvår fremover i dit liv, men din depression lurer stadig derinde, og din krop og sind bruger ressourcer på at kæmpe mod den. Når vinteren vender tilbage starter du forfra.

Hvordan hjælper hypnose og hypnoterapi mod vinterdepression?

Du kan træne dit sind til at producere de samme kemikalier, som lykkepillerne giver dig, og til at reagere som om der var mere sommerlys omkring dig.

Jeg specialiserer mig i følelsesmæssige traumer og ubalancer, og vinterdepression kender jeg særdeles godt. Jeg har efter mange års erfaring udviklet et en model i nogle få trin, som viser sig at være en stor hjælp for mange mennesker med vinterdepression. Modellen sikrer, at du kender din egen “vinterprofil”, og at du lærer at håndtere den fornuftigt.

Mentologi, samtaleterapi, kognitiv terapi

Af øvrige metoder skal nævnes Mentologi, som er en sanse- og oplevelsesterapeutisk terapiform. Mentologi er en meget blid og individuel metode til at arbejde med din verden, som du opfatter den lige nu. Den ikke-deprimerede vil have et meget anderledes verdensbillede. Med Mentologi kan jeg hjælpe dig til at opnå de positive følelser, når du er glad og lykkelig – og du bliver trænet i at skabe disse følelser, tanker og holdninger, så du kan udføre dem hver dag for at sende et stærkt budskab til dig sind.

Læs mere

Kontakt mig for hypnose/hypnoterapi mod vinterdepression.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: