Carl Rogers og Mentologi

0 Comments

Cars Rogers var (og er fortsat) et af de stærkeste navne inden for psykologien. Han udviklede den “klient-baserede terapi” (PCT = Person-Centered Therapy), som er en ikke-dirigerende måde at arbejde med klienter på.

Ikke-dirigerende terapi med Mentologi

Den ikke-dirigerende måde at udøve terapi på findes også i Mentologi, som i udstrakt grad tillader klienten at reflektere og skabe stærkere måder at tænke på under terapien. Der er mange anvendelser af Mentologi, og terapien er i princippet fuldstændig åben og tilladende over for klientens egen model af verden. Mentologi-terapeutens opgave er at hjælpe klienten til at blive bevidst om begrænsningerne i sin opfattelse af verden og skabe konstruktive alternativer.

Min terapeutiske behandling følger dette humanistiske princip. Det er dog – efter min opfattelse – også vigtigt at tilføre sin erfaring fra den terapeutiske praksis i forhold til klientens specifikke problemstilling. Det er en delikat balancegang at gøre dette uden at overføre sine egne begrænsninger til klienten, hvilket bestemt ikke er ideen med Mentologi – tværtimod handler Mentologi netop om at lade klienten skabe egne ressourcer på sin egen måde. Det samme gør sig gældende i Mentologi-coaching og hypnose baseret på Mentologi, ligesom i Carl Rogers’ terapeutiske model.

Når jeg underviser på Mentologi-uddannelserne vægter jeg det ikke-dirigerende princip meget højt. Det er i princippet enkelt, men kræver en stor indsats at udøve. Jeg lærer dog også kursisterne denne proces over for deres egne tankemønstre, hvilket giver nye dybder i den personlige udvikling.

Carl Rogers tænkte ikke på Mentologi, som ikke eksisterede dengang – men moderne Mentologi har meget at takke Carl Rogers for.

Læs mere

Kontakt mig for Mentologi-terapi og Mentologi-uddannelser.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: