Jeg keder mig i parforholdet

0 Comments

Det er helt almindeligt, at intensiteten i parhold bevæger sig i bølger. I nogle perioder er I vilde i varmen og i andre perioder er der lavvande både fysisk og følelsesmæssigt. For de fleste parforhold er tendensen, at der oftere og oftere er lavvande med årene.

Hvorfor bliver mit parforhold kedeligere med alderen?

Men skal det nødvendigvis være sådan? Det er en del af menneskets hormonelle udvikling gennem livet, at der skrues ned for blusset over årene. Til gengæld får vi lettere ved at finde ro, accept og rummelighed med alderen, hvilket er positivt.

Det er dog ingen selvfølge, at vi skal begynde at kede os sammen. Mange mennesker føler, at de efter 5-10 år sammen kender hinanden ud og ind og derfor ikke har ret meget tilbage at tale om, bortset fra de praktiske detaljer om at få hverdagen til at fungere.

Hvordan er det at få parterapi med Mentologi?

Men når disse par opsøger mig, viser det sig lige med det samme, at parterne har masser af tanker og følelser, som partneren ikke kender det fjerneste til. Jeg stiller nogle spørgsmål, som de ikke har været vant til at forholde sig til – og det starter ny dialog og åbner for nye indsigter. Parforholdet blusser i mange tilfælde op og får fornyet energi igen.

I andre tilfælde opdager parterne nogle ubehagelige overraskelser hos hinanden – eller sig selv. Dette er selvfølgelig ikke så behageligt, lige når det sker. Men det er bare nødvendigt. Hvis man vender det blinde øje til og lader som om alt er i orden, vil ubehagelighederne vokse sig større og større med tiden. På et tidspunkt bliver de til så alvorlig en brist i parforholdet, at de ikke længere kan ignoreres. I værste fald betyder de starten på slutningen af parforholdet.

Hvordan virker behandlingen på vores parforhold?

Men ved at trække disse ubehageligheder frem i lyset på et tidligt tidspunkt er de lettere at arbejde med, fordi de ikke har vokset sig store endnu. Jeg stiller de åbnende spørgsmål mens vi ses, og så får I nogle opgaver at arbejde med, som hjælper jer til at arbejde videre med tingene på en konstruktiv måde. I nærmer jer hinanden igen og genfinder gnisten og kærligheden fra dengang I var nye og forelskede sammen. Det er i hvert fald målet.

Desværre går det jo ikke altid så let. Nogle gange vokser par simpelthen fra hinanden, fordi de udvikler sig i forskellige retninger. I dette tilfælde må I beslutte, om I vil forene jeres værdier eller se virkeligheden i øjnene og komme pænt ud af forholdet, uden at nogen kommer til skade. Det er aldrig en nem beslutning, men ofte er den heller ikke nødvendig når blot begge parter er åbne over for at arbejde med sig selv og parforholdet.

Efter min erfaring er kedsomheden aldrig problemet i sig selv. Den er som regel et symptom på, at der ligger andre ting og gnaver, enten i kommunikationen mellem parterne eller i parterne hver for sig. Jeg laver derfor ikke terapi i forhold til kedsomhed, men søger de bagvedliggende årsager og hjælper jer til at genopbygge jer selv indefra.

Parterapi eller individuel behandling?

Selve parterapien er fokuseret på at åbne kommunikationen mellem jer og genskabe glæden, varmen og kærligheden mellem jer. Hvis parterne hver især har personlige emner at arbejde med, kan det være hensigtsmæssigt at I hver især arbejder med disse emner uden at den anden part er til stede. Jeg kan lettere give jer individuel terapi, når partneren ikke er til stede, og det er bedst for dig at være uden partneren om denne opgave. I dette tilfælde fungerer parterapien bedst i starten og slutningen af et behandlingsforløb, mens parterne (eller den ene part) arbejder med individuelle emner.

Kontakt mig endelig, hvis I vil høre mere om mulighederne.

Læs mere

Kontakt mig for at genskabe gnisten og kærligheden i parforholdet.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: