Generthed overvindes med samtaleterapi

0 Comments

Generethed kan være en stor trussel for din livskvalitet. Den kan også være dig en stor hjælp, hvis en række gunstige betingelser er til stede – som jeg beskriver i et andet indlæg.

Generthed i forhold til socialfobi?

Generethed kan være slemt nok, men er dog ikke i samme klasse som sin storebror, socialfobi, som er en diagnosticeret psykisk lidelse.

Hvordan overkommer jeg min generthed?

Hvis du kommer til, foregår behandlingen med forskellige former for korttidsterapi eller den mere traditionelle (men også mere møjsommelige og forudsigelige) psykoterapi, som nogen føler er nødvendig for at komme videre.

Du kan vælge en metode med:

1. Hypnose

Som hypnotisør kan jeg hjælpe dig i kontakt med årsagen til din generthed og med hypnose hjælpe dig med at opløse den, så den ikke længere styrer dine ubevidste beslutninger i dag. Samtidig bygger vi en ny selvfølelse op, for efter et sådant indgreb i sindet er der behov for at skabe øjeblikkelig balance, og det er bedst, at vi sammen opbygger denne balance, så det ikke bliver livets kommende tilfældigheder, der opbygger en “balance”.

2. Terapi med Mentologi

Mentologi-terapi er en blid og individorienteret metode til at hjælpe dig med at skabe et attraktivt mål for, hvem du vil være, når du har erstattet din gamle generthed med ro, afslappethed, fri energi, lyst til at dele dine oplevelser med andre og interessere dig med den største (og fuldstændig ægte) oprigtighed for andre.

3. Samtaleterapi

Samtaleterapi (også kaldet kognitiv psykoterapi) hjælper dig til at se din generthed som en god ven, der i virkeligheden hjælper dig, fordi den dybeste set blot ønsker at beskytte noget fint og sart i dit eget indre. Du lærer dig selv at kende, mens du integrerer holdninger om at du er værd at lytte til, at du har noget interessant og værdifuldt at sige, at det ville være forkert at stjæle verdens mulighed for at lytte din netop dine tanker, ord, oplevelser, følelser og udtryk. Hvis du gør dette med balance i tingene, har dit system ikke længere brug for den generte adfærd, hvorfor den begynder at opløses og forsvinde i takt med, at du lærer nye, stærke metoder til at blive hørt, stille dine krav, og vide at du har retten til at gå efter dine mål.

Hvilken terapiform virker bedst mod generthed?

Behandlingen kan designes som en kombination af to eller alle tre elementer. Det er individuelt, hvad der vil fungere bedst for en person, så dette tager jeg udgangspunkt i under forsamtalen, så jeg kan give dig det forslag, jeg erfaringsmæssigt tror mest på – men valget vil altid være dit.

Læs mere

Kontakt mig for behandling mod generethed.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: