Sådan kommer du positivt videre

0 Comments

Til morgen var jeg nærmest forfulgt af uheld. Nogle gange kommer man ind i en uheldig stime. Rie og jeg var på vej til undervisning, og måtte tre gange op i lejligheden efter ting, vi havde glemt. Endelig kom vi af sted, men allerede efter 2 minutters kørsel kom vi i tanker om ENDNU en ting, vi havde glemt. Vi måtte køre tilbage og hente også denne ting.

Godt velforsynede tog vi ind til skolen og nød det fine forårsvejr. Vi var oprindeligt kørt i god tid, og havde stadig god tid trods afbrydelserne. Vi var næsten inde ved skolen, og det hele skulle stadig gå fint.

Lige indtil jeg kom i tanker om, at jeg havde glemt NØGLERNE til skolen. Rie løb ind og tog i håndtaget i håb om, at andre havde været tidligere på færde og låst døren op. Men nej, vi var alene derinde.

Det kunne jo på en dårlig dag godt have ødelagt mit humør. Men på denne solskinsdag kunne vi begge kun grine af alle vores uheld. Der var ikke noget at gøre allievel – nu ville vi med sikkerhed komme for sent. Jeg sendte hurtigt en SMS til samtlige kursister om, at vi var ca. 20 minutter forsinkede, og så kørte vi hjem og hentede nøglen.

Pointen er: Når du virkelig har en uheldig dag – og det kan ske for selv den bedste, – så giv slip, grin af det – og gør det næstbedste. Vores næstbedste løsning var at hente nøglen og komme 20 minutter for sent. Vi kunne ikke ændre på det, så vi kunne lige så godt tage det med højt humør. Dermed tog kursisterne det også med højt humør, og vi fik en hel lille lektion i livskundskab ud af oplevelsen som en del af Mentologi-undervisningen.

Hvad kan du grine ad og gøre det næstbedste ved, som bringer dig bedre videre herfra? 🙂

Categories: