Terapi bedre end medicin mod depression

0 Comments

Depression er et stort problem blandt danske mænd og kvinder. Faktisk er dobbelt så mange kvinder som mænd diagnosticeret. Jeg skriver bevidst “diagnosticeret”, fordi man mener, at kvinder simpelthen bare er bedre til at være opmærksomme på symptomer på stress. Generelt er kvinder bedre til at mærke deres følelser og opsøge psykoterapi for at behandle depressionen i modsætning til det modsatte køn, der oftere drikker eller arbejder for meget for at overdøve følelserne.

Depression rammer mennesker i alle aldre og alle samfundslag. Det er en alt for almindelig lidelse, som ofte er belagt med tabu, fordi det rent socialt ikke altid er acceptabelt eller trygt at tale om depression.

Hvad er symptomerne på depression?

Hvordan ved du, om du har en depression? Symptomer på depression er:

  • Svært ved at sove
  • Tab af appetit
  • Bekymrede tanker
  • Følelse af tristhed, modløshed og nedtrykthed
  • Ubeslutsomhed

Hvis du har disse symptomer i mere end 14 dage, kan du være i risiko for at have en depression.

Skal jeg tage medicin mod depression?

Lægen kan tilbyde forskellige former for antidepressiv medicin. I 1990’erne blev antidepressiver (som ofte misvisende kaldes lykkepiller) udskrevet meget flittigt som medicinsk behandling mod depressive mennesker, der troede, at piller var det rigtige middel mod depression.

I dag ved man bedre: Antidepressiver har pæn effekt mod svær depression, men nærmest ingen effekt over for let eller middelsvær depression. Derfor har Sundhedsstyrelsen indskærpet over for lægerne, at antidepressiver skal udskrives med varsomhed, fordi de kun letter symptomerne for en periode men ikke bearbejder selve depressionen. Psykoterapi er den mest effektive måde at behandle lidelsen på. Kun i meget svære tilfælde kan medicinen være en hjælp, men men som støtte for terapien.

Hvilken terapi virker mod depression?

Rent terapeutisk er der forsket mest i kognitiv terapi, som har vist sig effektiv over for depression. Men kognitiv terapi er mange ting, og der er stor forskel på terapeuters tilgang til behandlingen.

Jeg bruger Mentologi, som er en terapiform, der tager udgangspunkt i dig som individ frem for statistikker og generaliseringer over hvad der virker. Afhængig af hvad der fungerer bedst i dit tilfælde anvender jeg de redskaber, der fungerer bedst for dig. Hvis du har lyst, kan jeg inddrage hypnose eller energimæssig afbalancering som en del af behandlingen.

Netop fordi der ikke er tale om en standardbehandling tilråder jeg, at du kontakter mig og fortæller hvordan du oplever din depression. Efter at have stillet dig nogle spørgsmål kan jeg langt bedre give dig en indtryk af den rigtige behandling for dig og hvor hurtigt du kan regne med at være fri for depressionen og have genskabt følelsesmæssig balance.

Læs mere

Kontakt mig for terapi mod depression.
Konsultation i Roskilde kun 30 min. fra København.
[Kontakt] | [Tidsbestilling online]:

Categories: