DEPRESSION

Depression rammer rigtig mange mennesker. Hver femte dansker har oplevet depression en eller flere gange i sit liv. Firs procent af dem rammes flere gange af depression.

Depression er lidt af en folkesygdom, men alligevel kan det være belagt med tabu at tale om sin depression. Det kan være lettere og mere accepteret at tale om en brækket arm end om et følelsesmæssigt problem.

Hvad er depression?

Depression er ikke bare tristhed eller det at være ked af det i nogle dage. Depression er betegnelsen for en tilstand, hvor du oplever flere af eksempelvis disse symptomer:

 • Modløshed
 • Lavt selvværd
 • Lav selvtillid
 • Søvnforstyrrelser
 • Selvfordømmelser
 • Manglende energi
 • Manglende lyst til at lave noget
 • Tanker om selvmord

Hvis blot et par af symptomerne varer mere end 14 dage, kan du diagnosticeres med depression.

Hvor længe varer en depression?

Det er svært at forudsige, hvornår en depression går over, hvis den ikke behandles. I mange tilfælde varer det 6-12 måneder, men det varierer meget afhængig af mange faktorer, såsom kost og motion, tanke- og følelsesmæssige vaner og ikke mindst årsagen til din depression.

Med den rigtige terapeutiske behandling vil depressionen fortage sig hurtigere i takt med, at du lærer at håndtere årsagen til din depression mentalt.

Hvordan behandles depression?

Depression kan behandles med medicin eller samtaleterapi.

Medicin helbreder ikke i sig selv depressionen, men kan lindre tilstanden for dig, mens tilstanden varer – og dermed give dig mental og følelsesmæssig ro til samtaleterapeutisk behandling. Medicinen ordineres af din læge alt efter dine symptomer og lægens vurdering, men du skal være opmærksom på, at der findes mange forskellige slags medicin, som alle har en række bivirkninger. Desuden er det svært at sige, hvilken type medicin der vil fungere bedst for dig uden at prøve sig frem.

Samtaleterapien består typisk af kognitiv terapi i form af psykoterapi. I min behandling af depressive klienter tilbyder jeg ofte hypnose og terapi baseret på Mentologi for at forstærke effekten af behandlingen og gøre forløbet kortere og lettere for dig. Terapi mod depression består bl.a. i, at du lærer at bevidstgøre dig om de depressive tanker og lærer at tackle dem på en positiv og konstruktiv måde. Det er også vigtigt, at du tilegner dig nogle positive mentale vaner, som hjælper dig til at forebygge tilbagefald efter behandlingen.

Hvordan foregår samtaleterapien?

Min erfaring er, at emner som selvværd, afklaring af livssituation og en stærk mental/følelsesmæssig værktøjskasse er langt det bedste i behandlingen af depressive klienter. Jeg lægger vægt på:

 • Kognitiv indsigt i din livssituation
 • Oprydning i negative tanker og følelser
 • Opbyggelse af positive tanker og følelser

Hvis du har glæde af lægeordineret medicin under forløbet, er du velkommen til at bruge den. I min verden er det vigtigt at gøre det nødvendige for at komme ud af depressionen og tilbage til en sund, glad og harmonisk tilstand, hvor du møder livet med en stærk og positiv holdning.

  

Læs mere

Kontakt mig for terapi/hypnose mod depression.
Konsultation centralt i Roskilde: