JALOUSI

Jalousi er desværre et almindeligt problem i det moderne parforhold. Og ikke blot dér – jalousi er observeret i psykologiske undersøgelser af børn helt ned til en alder af fem måneder!

Jalousi i parforhold

Den almindeligste form for jalousi blandt mine klienter er jalousi i parforholdet. Når jalousien gælder kæresten eller ægtefællen, er dit forhold truet. Det gælder uanset om det er dig selv, din partner eller jer begge to, der er jaloux.

Jalousi handler sjældent om partneren. Det skulle man jo ellers tro. Det handler heller ikke om partnerens eventuelle “andre interesser”. Det handler om noget dybt i dig selv. Jalousi opstår ikke på overfladen, men stammer fra en dyb følelse, tanke eller erfaring, som har oplagret negativ energi eller blokeret dit flow af energi på følelsesmæssigt niveau.

Hvad skyldes jalousi så?

Disse blokeringer bliver siddende i dit system. Tiden læger ikke alle sår – der kan i hvert fald gå det meste af et liv, før “tiden” læger dine følelsesmæssige sår. Dermed kommer du til at tilbringe dit liv med at vente, vente og vente. Og mens du venter, er du stadig jaloux, og de efterleder dig et spor af vrede eller uforstående kærester, der ikke kunne vente på, at “jalousien ville fordufte med tiden” …

Det kan være svært at identificere den præcise årsag til, at du første gang følte jalousi i en alder af ca. fem måneder gammel. Og i mange tilfælde er det også helt ligegyldigt, for svaret på dét spørgsmål bringer ikke den jaloux person tilbage til at føle sig tryg og gensidigt tillidsfuld i sit forhold i nutiden.

Den klassisk orienterede terapeut vil givetvis stille en stor bunke spørgsmål til din opvækst, din skole og dit forhold til at passe lektierne, din familie, dit forhold til hvert eneste af dine familiemedlemmer dengang, dine venner og hvad I foretog jer, og hvor mange gange du har oplevet jalousi i dine første 5, 10, 15 eller 20 leveår.

Det er ikke blot kedsommeligt; det er også stort set ubrugeligt – i forhold til din siutation!

Hvad skal jeg vide om min jalousi?

Du har ikke brug for, at der sidder en akademiker og stiller interessespørgsmål – uge efter uge efter uge – til en tilstand, som påvirker dit forhold til din partner ganske alvorligt, men som interessant nok ikke påvirker dit forhold til jalousien.

Du har brug for løsninger nu og her – noget som kan opløse din jalousi eller i hvert starte en proces, hvor du for hver gang får taget en større og større del af kagen, indtil den efter en håndfuld gange er helt væk, og du kan gå ind og hente de smukkeste nelliker at stille på bordet i stedet.

Jeg behøver ikke at vide, hvordan din jalousi er opstået. Du har formentlig talt med læger, psykologer, psykiatere og psykoanalytikere. De har formentlig alle ønsker at analysere din barndom i mindste detalje og fået dig til at reflektere over dig selv fra alle leder og kanter.

Jeg har blot brug for at vide, hvordan jalousien påvirker dit liv lige nu, og hvad du er parat til at gøre for at vende din jalousi til tro, tillid og tryghed i dit forhold.

Når der er tro, tillid og tryghed i forholdet,
kan der ikke samtidig være jalousi!

Jeg arbejder med korttidsbehandling, og mit mål er, at du efter hver eneste session oplever en grundlæggende forandring i din måde at opfatte problemet på. Når du kommer tilbage ugen efter, har vi allerede et bedre udgangspunkt end for en uge siden. Måske fjerner vi ikke din jalousi ad én eller to omgange, men jalousi i et ellers rimeligt velfungerende menneske er oplagt til korttidsterapi.Når vi hele tiden fjerner den største blokering, vil resten af sandslottet falde sammen efter nogle ganske få skovltag.

Det præcise behandlingsoplæg kan jeg først give dig, når jeg har mulighed for at møde dig og tale med dig om situationen og dine ønsker til, hvordan du gerne vil overkomme din jalousi.

  

Læs mere

Kontakt mig for behandling af jalousi.
Konsultation centralt i Roskilde: