MISBRUG

Du er misbruger, hvis du er:

 • Alkoholiker: Du drikker for meget for at glemme, sove eller skabe kunstig selvtillid.
 • Stofmisbruger/narkoman: Du bruger narkotika for at opnå rusens grandiositet.
 • Hash-misbruger: Regnes også som stofmisbrug og kan for nogle kan være lige så destruktivt som brug af hårdere stoffer.

Der findes også den “moderne tids” misbrug:

 • Ludoman: Du er besat af spil og tror at du kan vinde store summer, selv om du konstant taber penge og skaber stress for dig selv og din familie over det
 • SMS-misbruger: Du bruger SMS som substitut for at tale med mennesker, måske som dække over socialangst eller angst for ensomhed
 • Facebook-misbruger: Du bruger Facebook for at undgå presset i den virkelige sociale verden eller for at føle, at du er blandt virkelige mennesker.
 • Internet-misbruger: Du bruger Internettet til at glemme dine problemer og blive kunstigt stimuleret

Hvornår er der tale om misbrug?

Generelt taler man om en misbrugeradfærd, når brugen af alkohol, hash, casino osv. overstiger sundt og kontrolleret brug. Grænserne defineres af landets love og kultur.

Det betyder for eksempel, at du i princippet misbruger, hvis du sniffer én stribe kokain, fordi narkotika er så farligt, at ethvert forbrug af selv ringe mængder er skadelige. Du må gerne bruge Internettet, også til de mere “uskyldige” formål, men hvis dit Internetforbrug bliver så kraftigt, at du higer efter det som alkoholikeren higer efter sine første drinks om morgenen, betyder dit forbrug, at du gradvist oplever en forvanskning af grænsen mellem fantasi og virkelighed, hvilket ikke er sundt.

Dybest set kan du – hvis du har evnen til at kontakte din krops meddelelser til dig – mærke i dig selv, om dit brug reelt er et misbrug. Det kan jeg lære dig mere om.

Hvordan kommer jeg ud af mit misbrug?

Misbrug kan behandles fra flere vinkler.

 • Samtaleterapi: Med den traditionelle samtaleterapi får du plads til at tale frit om dit misbrug og dets årsager, og du vil modtage en række værktøjer til at komme ud af dit misbrug, uden at du savner rushet i dit liv. Læs mere om terapi.
 • Kognitiv terapi: Med kognitiv kontakter vi problemet på et dybere plan med hensyn til sammenhængen mellem tanker, følelser og adfærd, der ledsager dit misbrug. Målet er at skabe ændringer, som fører til positive erstatninger for misbruget. Læs mere om kognitiv terapi.
 • Mentologisk terapi eller Mentologisk coaching: Mentologi er en hurtigtvirkende metode, der kan bruges som terapi eller coaching. Målet er at skabe en identitetsfølelse, der er misbrugsfri i tanker, følelser og adfærd. Metoden er langt mindre kognitiv og i højere grad baseret på hjernens naturlige måde at arbejde på, når du er misbruger, og når dit misbrug er fortid. Læs mere om Mentologi, Mentologi-terapi og Mentologi-coaching.
 • Hypnose og hypnoterapi: Hypnose kan anvendes alene eller kombineres med kognitiv terapi eller Mentologi. Jeg anbefaler en kombination for de bedste resultater. En mindre del af befolkningen er stærkt disponeret for hypnose, og her kan ren hypnose være den bedste metode. Det kan vi sammen vurdere, når du er hos mig. Læs mere om Hypnose.

Hvilken metode bringer mig hurtigst ud af misbruget?

Valget mellem de ovennævnte metoder handler om dine personlige ønsker, hvad du har prøvet før, og min professionelle vurdering af, hvad der vil fungere bedst for dig, hvilket vi kan bestemme den første gang, du er her. Det er vigtigt, at du får netop den behandling, du har det bedst med og som vil fungere optimalt for dig.

Anonym misbrugsbehandling

Som misbruger kan du få anonym behandling centralt i Roskilde kun 30 min. fra København. Jeg har fuld tavshedspligt, også over for offentlige myndigheder, med mindre du selv giver skriftlig tilladelse til, at jeg svarer på henvendelser vedr. dit behandlingsforløb, og i så fald kun inden for præcist aftalte rammer.

Priser

Priserne er forskellige afhængig af metoden, og vi kan kombinere metoderne frit under forløbet. Se den aktuelle prisliste.

Kontakt mig nedenfor og lad os sammen finde en løsning, hvor du genvinder din følelsesmæssige frihed og stolthed over dig selv, så du kan komme videre med de ting, du i virkeligheden drømmer om.

  

Læs mere

Kontakt mig for misbrugsbehandling. Konsultation centralt i Roskilde: