SEKSUELT OVERGREB

Enhver form for ufrivillig sex er et seksuelt overgreb. Mange mennesker forestiller sig, at kun et decideret voldtægtsforsøg begået af en fremmed på en mørk gade lørdag nat er et seksuelt overgreb.

Sandheden er, at langt de fleste seksuelle overgreb begås af:

  • Kæresten
  • Familiemedlemmerne
  • Chefen
  • Kollegerne
  • Vennerne
  • Eller andre i personens normale omgangskreds.

Det er oftest piger eller kvinder, der udsættes for seksuelle overgreb, selv om det også kan ramme drenge og mænd. Overgrebet sætter sig spor i form af et følelsesmæssigt traume, og der kan have store konsekvenser i form af et knækket selvværd, forvrænget selvbillede, angst over for mænd eller fremmede mennesker i det hele taget, generaliseret angst, amnesi (fortrængning i form af hukommelsessvigt), fobiske reaktioner, depression og lignende følgevirkninger. Symptomerne vil i mange tilfælde forværres, hvis de forbliver ubehandlede.

De fleste begynder med et forløb med kognitiv terapi hos læge, psykolog eller psykiater. I nogle tilfælde kan dette være tilstrækkeligt, men i andre tilfælde er der behov for andre måder at bearbejde sindet og hændelsen på.

Jeg tilbyder korttidsterapi baseret på Mentologi, som er blid og effektiv, idet den indrettes efter den måde, din psyke bedst fungerer på, og den arbejder med den måde, din hjerne bedst forstår og omorganiserer sin indre verden på. De første resultater viser sig oftest inden for 2-3 behandlinger, men det er vigtigt at fortsætte behandlingen, indtil også de sidste ubelancer er ophævet, så du er sat fri af den tidligere episode.

  

Læs mere

Kontakt mig for behandling efter seksuelt overgreb.
Konsultation centralt i Roskilde: