SOCIALFOBI

Socialfobi er angst for relationer til andre mennesker, som for eksempel:

  • Angst for at være sammen med andre
  • Angst for hvad andre siger eller tænker om dig
  • Angst for ikke at kunne komme væk fra en social situation

 Når du lider af socialfobi, er du meget usikker på dig selv i sociale situationer. Eksempelvis føler du dig ikke OK, du er sikker på at andre taler (negativt) om dig hele tiden, du er sikker på at andre ser ned på dig og ikke respekterer dig som menneske, du er bange for at blive fanget i en situation hvor du føler dig rådvild og ikke kan slippe væk, eller du kan ikke finde på noget i sige i almindelige samtaler.

Den ensomme socialfobiker

De fleste mennesker med socialfobi prøver at isolere sig mest muligt for at undgå disse ubehagelige følelser. Men selv om du “overvinder” dig selv til at være sammen med andre, kan du ikke overvinde dit indre følelsesmæssige kaos.

Du kender sikkert udtrykket at være ensom blandt mennesker. Sådan føles det for socialfobikeren at være sammen med andre. Du føler dig ensom, fordi du ikke kan forbinde dig socialt og følelsesmæssigt til de mennesker, du er iblandt.

Den isolerede tilværelse er selvforstærkende. Hvis du ikke overvinder din socialfobi, har den tendens til at blive værre og værre med tiden. Håber bliver mindre, og du mister troen på nogensinde at kunne fungere almindeligt sammen med andre mennesker.

Men heldigvis kan den rette behandling føre dig videre, så du overkommer din angst for mennesker og sociale situationer.

Hvordan behandles social angst?

Socialfobi – også kaldet social angst – kan behandles på flere måder, eksempelvis:

  • Kognitiv terapi er en terapeutisk metode til at skabe overensstemmelse mellem tanke, følelse og adfærd. Kognitiv terapi er samtaleterapi og benyttes til at opnå en afbalanceret måde at tænke og føle på i forhold til sociale situationer.
  • Hypnose / hypnoterapi hjælper dig til at få kontakt til den angste del og skabe ro, glæde, selvtillid og positiv spændthed i forhold til sociale relationer. Hypnosen forstærker din evne til at ændre på de stærke, ubevidste vaner og mønstre, der har fastholdt din socialfobi, og til at skabe et tillidsfuldt forhold til dig selv i sociale situationer.
  • Mentologi er en praktisk og effektiv terapiform, som er en blanding mellem kognitiv terapi og hypnose. Du opnår en stærk forandring i din måde at opfatte dig selv og sociale situationer på. Terapi med Mentologi handler i mindre grad om bevidst erkendelse og i højere grad om at skabe et positivt selvbillede på følelsesmæssigt niveau.
  • Coaching kan benyttes på samme måde som positiv psykologi, dvs. til at fokusere på et følelsesmæssigt attraktivt mål for dig, når du har fået så meget styr på følelserne og tankerne, at du på en positiv og afslappet måde kan begive dig ud i sociale situationer og få dine første succesoplevelser.

Det er meget individuelt, hvad der passer til forskellige mennesker. Jeg tilbyder behandling, der passer til din måde at fungere på. Kontakt mig og lad os sammen finde frem til den rigtige løsning for dig.

  

Læs mere

 

 

Kontakt mig for behandling af socialfobi og social angst.
Konsultation centralt i Roskilde: