HYPNOTERAPI

Hypnoterapi er terapi under hypnose eller i sammenhæng med hypnose. Begrebet hypnoterapi forstås bredt, men jeg finder det væsentligt at skelne mellem hypnose, terapi og hypnoterapi.

Hvad er forskellen på terapi og hypnose?

Terapi (fx psykoterapi eller klinisk psykologi) anvendes traditionelt til at opløse psykiske eller mentale ubalancer, eksempelvis i form af traumer, jalousi, depression e.a. En dygtig terapeut har forstand på at hjælpe dig med de rette terapeutiske indgreb og skabe harmoni i dine tanker og følelser. Læs mere om terapi.

Hypnose er en metode til at skabe kommunikation med dit ubevidste sind. Under hypnose bliver du mere intuitiv, får større indsigter i dine ubevidste dynamikker, og bliver mere modtagelig over for nye måder at tænke og føle på. Din underbevidsthed ønsker kun dit bedste, og hypnose kan derfor ikke bruges til manipulation mod din vilje, selv om det er en udbredt misforståelse. Læs mere om hypnose.

Hvad er hypnoterapi?

Hypnoterapi er kombinationen af terapeutiske indgreb og hypnose. Jeg anvender forskellige fremgangsmåder:

  1. Sessionen starter med kognitiv terapi (eller coaching) for at skabe modtagelighed i dit bevidste sind. Dernæst guider jeg dig ind i en behagelig og afslappet trance, hvor jeg hjælper dig til at få de nødvendige indsigter eller skabe de nødvendige forandringer for at genskabe harmonien i dit sind. Vi taler sammen under hele processen, og du er fuldt bevidst og deltagende undervejs.
  2. Sessionen foregår mere eller mindre under trance hele tiden. De terapeutiske indgreb opstår undervejs i sessionen. Vi taler sammen om dine oplevelser undervejs i processen, og jeg indretter metoden efter, hvad der viser sig at fungere bedst for dig. Du er bevidst undervejs, og terapien foregår i løbende samarbejde med dig.
  3. Sessionen starter enten med kognitiv terapi (eller coaching) eller med, at vi definerere mål og succeskriterier for sessionen. Jeg guider dig ind i en dyb trance og inviterer din fantasi på en rejse, hvorunder de terapeutiske indgreb foregår primært på ubevidst niveau. Det afhænger af dig som person, om du er bevidst under denne form for session.

Metode 1 og 2 er de mest effektive, fordi de involverer både dit bevidste og ubevidste sind.

Metode 3 kan vi i sjældne tilfælde aftale at bruge, og kun efter at have forsøgt de to første muligheder.

Hvad kan hypnoterapi gøre for mig?

Hypnoterapi kan derfor anvendes til at skabe dybere forandringer på ubevidst niveau i samarbejde med dit bevidste sind. Jeg arbejder eksempelvis med emner som depression, jalousi, selvværd, traumer, sorg, skilsmisse osv.

Læs mere

Kontakt mig for hypnoterapi. Konsultation centralt i Roskilde: