SAMTALETERAPI

Samtaleterapi står overordnet set i modsætning til medicinsk behandling. Lidelser som eksempelvis depression, panikangst og ADHD medfører en række symptomer, som kan dæmpes medicinsk. Medicinsk behandling kan dog ikke stå alene, og både læger og psykiatere anbefaler samtaleterapi som det bærende element i behandlingen af den slags lidelser.

Jeg arbejder målorienteret efter positive psykologiske principper. Samtaleterapi hos mig omfatter:

  • Klarlægning af problemet
  • Udarbejdelse af en positivt orienteret løsning
  • Bevidstgørelse om personlige ressourcer
  • Positiv selvledelse, så du kommer hurtigt videre

Undervejs i processen tilbyder jeg sparring efter behov, mens du vokser mentalt og følelsesmæssigt og lærer at klare dig selv. Målet er som udgangspunkt, at du med det samme bliver orienteret omkring positive løsninger og ikke problemfokuseret personlighedsanalyse, som ikke bringer dig videre. Andre har behov for at bruge samtaleterapien som en frirum til at tale frit om tanker og følelser.

Samtaleterapi kan udføres som rent kognitiv terapi, hvorved den medfører positive ændringer i tankerne, som medfører positive ændringer i følelser og adfærd. Samtaleterapi kan også gøres mere interessant ved at terapien krydres med elementer fra coaching, hypnose eller psykoterapi baseret på Mentologi, hvilket øger effektiviteten kraftigt.

Læs mere

Kontakt mig for samtaleterapi. Konsultation centralt i Roskilde: